Letartóztatták a miskolci vascsöves támadót

Megosztás

Bement egy bodótetői ház udvarára és megverte az ott lakó férfit és nőt.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint május 30-án 18 óra körül a Miskolc, Bodótetőn lévő egyik ingatlan területére jogosulatlanul bement, majd egy vasrúddal bántalmazta az ott lakó férfit és nőt. A bántalmazás következtében a férfi súlyos, életveszélyes, míg a nő súlyos sérüléseket szenvedett. A bántalmazást követően a támadó eltulajdonított egy mobiltelefont, valamint egy ott tárolt kerékpárt. 

A gyanúsított cselekményei bizonyítottság esetén alkalmasak életveszélyt okozó testi sértés bűntettének és más bűncselekményeknek a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés várható kiemelkedően súlyos mértékére, a nagyszámú bűnhalmazatra tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, vagy a kezdeti szakaszban lévő nyomozást veszélyeztetné a sértett vagy a büntetőeljárásban részt vevő más személy megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával, esetleg tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, elrejtésével. Életmódjára és előéletére figyelemmel fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását. A végzés végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek